Politika privatnosti i kolačići

Ovaj sajt može da prikuplja podatke o vama, koriste kolačiće, ugrađuje dodatno praćenje treće strane i prati vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na ovom sajtu.

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo.

Komentari

Kada posetioci ostavljaju komentare na sajtu, mi prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i niz korisničkih agenata pregledača kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte. Anonimizirani niz kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se takođe naziva hash) može se dostaviti usluzi Gravatar da vidi da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je na https://automattic.com/privaci/. Nakon što vaš komentar bude odobren, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako uploadujete slike na sajt, izbegavajte prenošenje slika sa uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci sajta mogu da preuzmu i izvuku bilo koje podatke o lokaciji sa slika na sajtu.

Kontakt obrasci

Kolačići

Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete se prijaviti da sačuvate svoje ime, adresu e-pošte i veb lokaciju u kolačićima. Ovo je za vašu udobnost tako da ne morate ponovo da unosite svoje detalje kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići trajaće godinu dana. Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač. Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke za prijavu i izbor ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama na ekranu traju godinu dana.

Ako odaberete „Zapamti me“, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu biće uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve lične podatke i jednostavno ukazuje na poštanski broj članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih veb lokacija

Članci na ovom sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video snimci, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb lokacija ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugu veb lokaciju. Ovaj sajt može da prikuplja podatke o vama, koristi kolačiće, ugrađuje dodatno praćenje treće strane i prati vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na tom sajtu.

Analitika

Sa kim delimo vaše podatke i koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se neograniceno. To nam pomaže da automatski prepoznamo i odobrimo sve prateće komentare, umesto da ih držimo u redu za umjeravanje. Za korisnike koji se registruju na našem sajtu (ako postoje) takođe čuvamo lične podatke koje daju u svom korisničkom profilu.

Svi korisnici mogu u bilo kom trenutku videti, uređivati ili izbrisati svoje lične podatke (ali ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori sajta takođe mogu videti i uređivati ove informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovom sajtu ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvoznu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete takođe tražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetilaca mogu se proveriti putem automatizovane usluge otkrivanja neželjene pošte.